Familie Kvithyll Sjursen - test

Johannes Tørrissen Bergfjord1877

Name
Johannes Tørrissen Bergfjord
Birth 1877 31 31

Death of a fatherTørris Nikolaisen Østvik
1886 (Age 9 years)

Birth of a son
#1
Halvdan Julius Tørrisson
February 24, 1898 (Age 21 years)
Death of a motherKaren Sakariasdtr.
1924 (Age 47 years)

Death of a wifeAnna Emilie Andreasdtr.
July 22, 1932 (Age 55 years)
Death of a sonHalvdan Julius Tørrisson
December 25, 1962 (Age 85 years)

Family with parents - View this family
father
mother
himself
Family with Anna Emilie Andreasdtr. - View this family
himself
wife
son
Jacob Kristofferson Kvithyll + Anna Emilie Andreasdtr. - View this family
wife’s husband
wife
step-daughter
18 months
step-daughter
16 months
step-daughter
19 months
step-son
16 months
step-daughter
step-daughter
Private
step-son
Jon Kvithyll
Birth: September 27, 1912 36 34Kvithyll, Rissa, Sør-Trøndelag, Norge
Death: February 7, 1947
step-daughter
Private
step-son

Note

s. 209 Berjord Johannes Teodor Tørresen oppholdt seg i Berjord, og han tok navnet Johannes Bergfjord. Johannes bodde flere steder på Roan. Han bygde i 1932 hus på Roan, som han i 1949 solgte til Jørgen SkjervøRoan. s.310 Bransøya Bosatt Stagan og Ødegård, Roan Flyttet til Trondhjem på sine eldre dager.

Mail fra Eivind Bremnes 24.august 2007 Litt om sleka, foreløpig skrevet rett fra hodet. Har kilder på mer hvis jeg leter: Johannes Tørrisen Bergfjord var ikke gift med di oldemor. En anektode: En mann med navnet Jomfru-Elias, av mange regnet som mindre begavet, svarte slik en gang Johannes ertet ham: "Pass deg sjøl, De, for i natt spratt det en laks i Hagadalen!". Ov ersatt fra kystens humor-kode: Spratt en laks = født t barn utenfor ekteskap. Hagadalen: Heimegrenda til Anna. Denne Elias hadde altså allerede fått høre at Anna hadde fått et barn om natta og visste at det var Johannes som var faren. Johanne s ble senere gift m. Kristine Fagerdal, ikke barn. Hun hengte seg. Jeg husker at Johannes flyttet på gammelheimen i Roan, men så gikk han hen og giftet seg igjen 75 år gammel og flyttet til Trondheim!

Anna og Johannes' sønn Halvdan ble vel med til Kvithyll etter at Anna og Jakob flyttet til Rissa. Han tok navnet Kvithyll og bodde på Heimstad, Rissa, som fisker. Gift med Elfrida Hassel, f. 1900 i Sivertsvika, Rissa. Ett barn:Håvard, f. 24/2-2 6.

Annas mor, din tippoldemor, husker jeg omtalt som Hukert-Johanna, og hun drev faktisk handel der i Hagadalsgrenda i Roan i en jordkjeller! Hennes mann og din tippoldefar Lars Andreas Nilsen, til daglig kalt Andreas, hadde ei søster som het Ane . Da jeg var fire år i 1948 kom denne Ane i pleie hos oss og ble der i flere år. Foranledning: Denne Johannes Bergfjord nevn ovenfor hadde ei dame som husholder ? hun skulle være "ekspert" på enkemenn. Hun greide å få Johannes til å skriv e huset over på seg. Hun hadde i tillegg til å være husholder Ane i pleie. Johannes skjønte at han var blitt lurt, og fikk hjelp til å få tilbake huset. Husholderska måtte da ut på dagen ? det sammemed Ane. På grunn av at Anes datter Julie , som bodde i Trondheim, var inngiftet i min mors familie, kom Ane til oss. Hun var totalt pleietrengende, husker aldri hun var ut av senga. Hun var ekstremt overtruisk, tusser og underjordiske. Hun var holdt for å kunne ganne (mane trolldo m på folk og fe), noe hun også trodde selv. Flere historier om dette. Da Ane døde var minnesamværet heime hos oss. Husker blant annet Andine, din oldemors søster var der.

Din tippoldefar (Lars) Andreas og Anes far Nils Andreas Jensen: Hans døpenavn, hvis jeg ikke husker feil, er Lindbak. Også kalt Blindvåg, etter foreldrenes gård i Stoksund. Foreldrene var Jens Larset Aunet, Stoksund og Andrianna Nilsdatter Lindbak fra Nordskjør. Det er der Lindbak-navnet kommer inn. (Andria nnas søster Martha er min grein inn i Lindbak-slekta). Jeg skal sjekke: Mener å huske at gården til Andrianna og Jens ble utsatt for brannstiftelse, og de mistet alt de eide.

Lindbak-slekta kan vi følge helt tilbake til 1645 da de kom fra Jämtland. Før dette årstallet var Jämtland norsk, men da det kom under Sverige var det mange som ikke ville bli svenske og kom over til Trøndelag. Linbak'ene kom først til Namdalen , to brødre etter noen generasjoner til Roan, Ingebrigt på Bessaker og Nils i Nordskjør. En meget spennende slekt. Enkelte hendinger og personligheter har kunne vært gode ingredienser i ei meget fargerik slektskrønike! Men dette fører for lang t å berette om her. Eks: Andriannas bror Antonius satt der inne i den veiløse Skjørafjorden og laget skillingsviser som han fikk trykt! Og mange i etterslekta har også syslet med dikting og andre skriverier.