Familie Kvithyll Sjursen - test

Johannes Tørrissen Bergfjord1877

Navn
Johannes Tørrissen Bergfjord
Fødsel 1877 31 31

Fars dødTørris Nikolaisen Østvik
1886 (Alder 9 år)

Sønns fødsel
nr 1
Halvdan Julius Tørrisson
24. februar 1898 (Alder 21 år)
Mors dødKaren Sakariasdtr.
1924 (Alder 47 år)

Hustrus dødAnna Emilie Andreasdtr.
22. juli 1932 (Alder 55 år)
Sønns dødHalvdan Julius Tørrisson
25. desember 1962 (Alder 85 år)

Familie med foreldre - Vis familie
far
mor
han selv
Familie med Anna Emilie Andreasdtr. - Vis familie
han selv
hustru
sønn
Jacob Kristofferson Kvithyll + Anna Emilie Andreasdtr. - Vis familie
hustrus ektemann
hustru
stedatter
18 måneder
stedatter
16 måneder
stedatter
19 måneder
stesønn
16 måneder
stedatter
stedatter
Privat
stesønn
stedatter
Privat
stesønn

Notat

s. 209 Berjord Johannes Teodor Tørresen oppholdt seg i Berjord, og han tok navnet Johannes Bergfjord. Johannes bodde flere steder på Roan. Han bygde i 1932 hus på Roan, som han i 1949 solgte til Jørgen SkjervøRoan. s.310 Bransøya Bosatt Stagan og Ødegård, Roan Flyttet til Trondhjem på sine eldre dager.

Mail fra Eivind Bremnes 24.august 2007 Litt om sleka, foreløpig skrevet rett fra hodet. Har kilder på mer hvis jeg leter: Johannes Tørrisen Bergfjord var ikke gift med di oldemor. En anektode: En mann med navnet Jomfru-Elias, av mange regnet som mindre begavet, svarte slik en gang Johannes ertet ham: "Pass deg sjøl, De, for i natt spratt det en laks i Hagadalen!". Ov ersatt fra kystens humor-kode: Spratt en laks = født t barn utenfor ekteskap. Hagadalen: Heimegrenda til Anna. Denne Elias hadde altså allerede fått høre at Anna hadde fått et barn om natta og visste at det var Johannes som var faren. Johanne s ble senere gift m. Kristine Fagerdal, ikke barn. Hun hengte seg. Jeg husker at Johannes flyttet på gammelheimen i Roan, men så gikk han hen og giftet seg igjen 75 år gammel og flyttet til Trondheim!

Anna og Johannes' sønn Halvdan ble vel med til Kvithyll etter at Anna og Jakob flyttet til Rissa. Han tok navnet Kvithyll og bodde på Heimstad, Rissa, som fisker. Gift med Elfrida Hassel, f. 1900 i Sivertsvika, Rissa. Ett barn:Håvard, f. 24/2-2 6.

Annas mor, din tippoldemor, husker jeg omtalt som Hukert-Johanna, og hun drev faktisk handel der i Hagadalsgrenda i Roan i en jordkjeller! Hennes mann og din tippoldefar Lars Andreas Nilsen, til daglig kalt Andreas, hadde ei søster som het Ane . Da jeg var fire år i 1948 kom denne Ane i pleie hos oss og ble der i flere år. Foranledning: Denne Johannes Bergfjord nevn ovenfor hadde ei dame som husholder ? hun skulle være "ekspert" på enkemenn. Hun greide å få Johannes til å skriv e huset over på seg. Hun hadde i tillegg til å være husholder Ane i pleie. Johannes skjønte at han var blitt lurt, og fikk hjelp til å få tilbake huset. Husholderska måtte da ut på dagen ? det sammemed Ane. På grunn av at Anes datter Julie , som bodde i Trondheim, var inngiftet i min mors familie, kom Ane til oss. Hun var totalt pleietrengende, husker aldri hun var ut av senga. Hun var ekstremt overtruisk, tusser og underjordiske. Hun var holdt for å kunne ganne (mane trolldo m på folk og fe), noe hun også trodde selv. Flere historier om dette. Da Ane døde var minnesamværet heime hos oss. Husker blant annet Andine, din oldemors søster var der.

Din tippoldefar (Lars) Andreas og Anes far Nils Andreas Jensen: Hans døpenavn, hvis jeg ikke husker feil, er Lindbak. Også kalt Blindvåg, etter foreldrenes gård i Stoksund. Foreldrene var Jens Larset Aunet, Stoksund og Andrianna Nilsdatter Lindbak fra Nordskjør. Det er der Lindbak-navnet kommer inn. (Andria nnas søster Martha er min grein inn i Lindbak-slekta). Jeg skal sjekke: Mener å huske at gården til Andrianna og Jens ble utsatt for brannstiftelse, og de mistet alt de eide.

Lindbak-slekta kan vi følge helt tilbake til 1645 da de kom fra Jämtland. Før dette årstallet var Jämtland norsk, men da det kom under Sverige var det mange som ikke ville bli svenske og kom over til Trøndelag. Linbak'ene kom først til Namdalen , to brødre etter noen generasjoner til Roan, Ingebrigt på Bessaker og Nils i Nordskjør. En meget spennende slekt. Enkelte hendinger og personligheter har kunne vært gode ingredienser i ei meget fargerik slektskrønike! Men dette fører for lang t å berette om her. Eks: Andriannas bror Antonius satt der inne i den veiløse Skjørafjorden og laget skillingsviser som han fikk trykt! Og mange i etterslekta har også syslet med dikting og andre skriverier.